Direct naar content
Artikel 1

Kennisbank

“De Kennisbank Diversiteit en Emancipatie is een product van IDEM, het Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam voor integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie. IDEM is in opdracht van de gemeente Rotterdam ingericht door RADAR en Art.1, kenniscentrum discriminatie Nederland.”

De Kennisbank Diversiteit en Emancipatie omvat meer dan 44.000 titelbeschrijvingen van boeken, studies, artikelen, nota’s, televisieprogramma, lesmaterialen etc. Als u materiaal zoekt over gelijke behandeling, discriminatie, emancipatie en diversiteit: voor zover digitaal beschikbaar, zijn deze bestanden slechts een muisklik van u vandaan.

Onze kennisbank is er voor iedereen, bijvoorbeeld voor scholieren die een werkstuk moeten maken, maar ook docenten, politiemensen, jongerenwerkers, ambtenaren en instellingen die op zoek zijn naar achtergrondinformatie of projecten en wetgeving.

Databank Praktijkvoorbeelden

Naast de kennisbank is er ook een Databank Praktijkvoorbeelden. Deze databank biedt een overzicht van inspirerende Nederlandse praktijkvoorbeelden, die zich richten op het voorkomen/bestrijden van discriminatie en/of het bevorderen van gelijke behandeling. De praktijken dienen als inspiratiebron en hulpmiddel. Bij elk voorbeeld wordt kort ingegaan op de doelgroep, doelstelling, werkwijze, organisatie, financiering en resultaten. Voorts wordt bij elk praktijkvoorbeeld de contactgegevens van de verantwoordelijke organisatie vermeld.

Jurisprudentiedatabase

De jurisprudentiedatabase bevat een verzameling samenvattingen van rechterlijke uitspraken en oordelen van rechtsprekende instanties en commissies op nationaal en internationaal niveau waaronder het Hof van Justitie (EG) en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Naast strafrechtelijke en civielrechtelijke uitspraken zijn ook uitspraken van de Commissie Gelijke Behandeling, Reclame Code Commissie, Raad voor de Journalistiek en Nationale Ombudsman opgenomen. De volledige teksten zijn bij Art.1 opvraagbaar.