mail a friend

english flag  german flag  french flag  spanish flag

Activiteiten / Mediatheek bestaat niet..

Mediatheek bestaat niet meer, online database blijft bestaan

Activiteit: Mediatheek

De fysieke mediatheek van Art.1 is per 12 maart 2012 opgeheven en zo ook de mogelijkheid materialen te lenen. De mediatheekdatabase op de website van Art.1 blijft online beschikbaar en zal aangevuld blijven worden met nieuwe titels.

De fysieke mediatheek van Art.1 is per 12 maart 2012 opgeheven en zo ook de mogelijkheid materialen te lenen. Door het verdwijnen van subsidiegelden van de overheid zag Art.1 zich daartoe genoodzaakt. Art.1 beschikte over een uitgebreide mediatheek op het gebied van discriminatie, de aanpak van discriminatie en het stimuleren van goede maatschappelijke verhoudingen in Nederland. De mediatheek van Art.1 omvatte op zijn laatst meer dan 34.000 titels.
De meeste materialen uit de mediatheek zijn overgenomen door de Islamitische Universiteit te Rotterdam. Ook is een deel van de materialen gegaan naar het IISG en baar de redactie van Alert. Een klein deel van de materialen blijft bij Art.1 voor eigen gebruik.

De mediatheekdatabase op de website van Art.1 blijft online beschikbaar en zal aangevuld blijven worden met nieuwe titels. Daarmee blijft voorlopig de waardevolle collectie van Art.1 digitaal behouden en bruikbaar voor het publiek. Art.1 is momenteel op zoek naar (structurele) financiële middelen om de continuïteit te waarborgen.

Elke titel in de database wordt voorzien van een online link naar het document zelf, indien die online beschikbaar is. Waar dat niet mogelijk is, wordt verwezen naar een website met meer informatie over het betreffende document. Momenteel werkt Art.1 aan de update van de online database, waaronder het toevoegen van links. Zo kunnen mensen die op zoek zijn naar informatie over discriminatie en aanverwante zaken gebruik blijven maken van deze voorziening : één catalogus waar alle documenten over discriminatie en discriminatiebestrijding in Nederland te vinden zijn.

Vanaf 2012 wordt de mediatheek ook aangeboden als kennisbank van de vier Rotterdamse kenniscentra.


 

 

> zoek

Discriminatie? Vind een meldpunt in uw buurt of BelGelijk 0900 - 2 354 354

 

Volg Art.1

Art.1 is onder meer verbonden aan: