mail a friend

english flag  german flag  french flag  spanish flag

Dossiers / Literatuurlijst van..

Literatuurlijst van rapportages over discriminatie in Nederland

Dossier: Art.1 en discriminatiebestrijding

Tags: antidiscriminatieorganisaties, landelijk

Regelmatig publiceren verschillende organisaties rapportages over discriminatie in Nederland. Art.1 houdt hiervan het overzicht bij in het onderstaande document.

Het document bestaat uit twee delen:

Deel 1
Deel 1 bevat rapportages met primaire gegevens: klachten, discriminatie-ervaringen en opinieonderzoeken. Bij klachten gaat het om cijfers van onder meer de antidiscriminatiebureaus, de politie en het openbaar ministerie. Bij discriminatie-ervaringen gaat het om gegevens uit surveys die regelmatig worden gehouden onder de Nederlandse bevolking. Bij opinieonderzoeken gaat het om peilingen onder de Nederlandse bevolking naar discriminatiegeneigdheid.

Deel 2
Deel 2 van dit document bevat rapportages over discriminatie gebaseerd op literatuuronderzoek. Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen overzichtsstudies en rapportages die Nederland verplicht is te maken in het kader van internationale verdragen. Bij internationale verdragen gaat het om mensenrechtenverdragen waarvan discriminatiebestrijding een aspect is of om mensenrechtenverdragen specifieke gericht tegen een bepaalde vorm van discriminatie. Niet alleen de officiële rapportages zijn opgenomen maar ook de schaduwrapportages van NGO's.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Eddie Nieuwenhuizen van van Art.1, info@art1.nl, tel. 010 - 201 02 01.

Gerelateerde artikelen

 

 

> zoek

Discriminatie? Vind een meldpunt in uw buurt of BelGelijk 0900 - 2 354 354

 

Volg Art.1

Art.1 is onder meer verbonden aan: