mail a friend

english flag  german flag  french flag  spanish flag

Veelgestelde vragen.. / Scholieren: werkstuk-..

Scholieren: werkstuk- en spreekbeurtinformatie

Heeft Art.1 informatie over discriminatie voor mijn werkstuk of spreekbeurt?

Ja. Art.1 heeft veel informatie over verschillende onderwerpen die met discriminatie te maken hebben. Kijk maar eens rond op de website. Klik hier.

Heeft Art.1 plaatjes of foto’s voor mijn werkstuk?

Ja. Op de website staan bijvoorbeeld allerlei cartoons die je kunt gebruiken. Ook zijn er twee kleurplaten beschikbaar: één met een schoolplein vol verschillende kinderen die samen spelen, en één met het logo van het scholenproject [ÉÉN] Gelijke behandeling voor iedereen. Ze zijn gratis te downloaden door op de volgende links te klikken: kleurplaat schoolplein en kleurplaat [ÉÉN]-logo.

Daarnaast heeft Art.1 een uitgebreide shop waar ondermeer posters, stickers en ansichtkaarten te koop zijn. Deze materialen zijn goed bruikbaar als illustratie in een werkstuk of scriptie, of om uit te delen in de klas. Sommige producten zijn gratis te verkrijgen, je betaalt dan slechts de portokosten.

Heeft Art.1 folders over discriminatie?

Ja, Art.1 heeft speciaal voor scholieren twee folders over vooroordelen, discriminatie en racisme: So What?! voor het voortgezet onderwijs en Nou en?! voor het basisonderwijs. Beide folders kosten € 1, - plus portokosten. Ook de brochure 'Discriminatie? Niet met mij!' en de Scholierenkrant 'DUS' (ontwikkeld door Art.1) geven uitgebreide informatie over hoe je discriminatie kunt herkennen en tegengaan. Deze brochure is bestemd voor iedereen die te maken heeft gehad of kan krijgen met allerlei vormen van discriminatie en is ook geschikt voor (middelbare) scholieren. De brochure is gratis te bestellen (je betaalt wel portokosten).

Voor leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en in het MBO is er de brochure Webwise, een handleiding bij het maken van een werkstuk over discriminatie. Webwise kost € 1,50 plus portokosten. Alle folders en brochures kun je bestellen via de shop.

 

 

> zoek

Discriminatie? Vind een meldpunt in uw buurt of BelGelijk 0900 - 2 354 354

  

Volg Art.1

Art.1 is onder meer verbonden aan: