mail a friend

english flag  german flag  french flag  spanish flag

Veelgestelde vragen.. / Docenten: lesmateriaal..

Docenten: lesmateriaal over discriminatie

Heeft Art.1 les- en projectmateriaal?

Ja. Art.1 maakte een uitgebreide selectie van les- en projectmaterialen rond de thema's discriminatie en gelijke behandeling. Deze lijst is hier te vinden, en bevat zowel materiaal dat door Art.1 ontwikkeld is als materiaal van anderen. De materialen zijn vrijwel allemaal te leen in de mediatheek of te bestellen in de shop van Art.1.

Art.1 heeft ook een groot scholenproject tegen discriminatie, waar alle scholen zich bij aan kunnen sluiten: ‘[ÉÉN] Gelijke behandeling voor iedereen’. Met dit project kun je het voorkomen en bestrijden van discriminatie een vaste plek geven op jouw school. Lees hier meer over project. Bekijk ook eens de website Dutchkids.nl voor leerlingen uit de bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs, waarmee zij zelf kunnen werken. Thema’s als culturele achtergronden, religie, vooroordelen en discriminatie komen op een speelse manier aan de orde.

Verzorgt Art.1 gastlessen?

Voor gastlessen over diverse thema’s rond discriminatie kun je terecht bij het antidiscriminatiebureau (ADB) bij jou in de regio. Kijk hier voor een overzicht van ADB’s. Het landelijk expertisecentrum van Art.1 geeft trainingen en workshops op specifieke thema’s zoals beeldvorming of de juridische bestrijding van discriminatie voor verschillende doelgroepen. Een overzicht van het Art.1-aanbod is hier te vinden.

Heeft Art.1 tips voor het bespreken van een lastig thema als discriminatie in de klas?

Ja, er zijn verschillende aandachtspunten te geven. Kijk hier voor een overzicht in het dossier Onderwijs.

Heeft Art.1 de film The Wave, of andere films over discriminatie?

Ja, Art.1 heeft verschillende films en tv-programma’s over discriminatie te leen in de mediatheek, zoals The Wave, American History X en Couscous en Cola. Op de pagina van de mediatheek kun je zoeken naar materiaal, en lezen hoe het lenen ervan werkt.
De beeldkwaliteit van de dvd van The Wave is niet zo goed, omdat de film erg oud is. Er is veel vraag naar de film, dus reserveer ruim van te voren. Wil je The Wave liever aanschaffen? Dat kan via Educatheek.nl. Kijk voor meer informatie over The Wave op www.thewave.tk.

 

 

> zoek

Discriminatie? Vind een meldpunt in uw buurt of BelGelijk 0900 - 2 354 354

  

Volg Art.1

Art.1 is onder meer verbonden aan: